Homepage Universiteit Leiden
Homepage Faculteit der Letteren Homepage Forum Zoeken in Forum E-mail redactie Forum

Jaargang 5, nummer 1 (februari 2005)

   Agenda
   Onderwijs
   Onderzoek
   Personalia
   Discussie
   Bibliotheek
   Bestuurszaken
   ICT
   Redactioneel
   Reportage
   Colofon
 
Personalia
 

Gerdine de Rooij
Medewerker Communicatie en Voorlichting

Gedurende de afgelopen weken heb ik reeds met een aantal van jullie mogen kennismaken: per e-mail of telefoon, maar gelukkig heb ik ook velen persoonlijk ontmoet. Omdat de faculteit toch zo’n 750 medewerkers heeft, maak ik bij deze graag gebruik van de uitnodiging om mijzelf in Forum voor te stellen.

In feite ben ik slechts terug van weggeweest. In 1996 kwam ik namelijk als student naar de Universiteit Leiden bij de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur. Die studie heb ik met veel plezier gevolgd en uiteindelijk in 2003 afgemaakt. Voor de diehards: de doctoraalscriptie voor mijn hoofdvak Klassieke Archeologie ging over de iconografie en identificatie van de god Iakchos bij de Eleusinische MysteriŽn.

Klassieke Talen is een prachtvak, maar toch ambieerde ik geen baan in het onderzoek, noch in het onderwijs. Zoals dat gaat, was ik in de jaren voor het halen van mijn bul ook al druk aan het werk naast mijn studie. Voor mij betekende dit dat ik de kans greep om na een stage aan de slag te gaan bij het Rijksmuseum van Oudheden, hier om de hoek aan het Rapenburg. Bij Oudheden heb ik van 2002 tot 2004 op de afdeling Producties en Presentaties gewerkt aan de organisatie van allerlei tentoonstellingen. ‘Mijn’ tentoonstelling Gat in de stad over stadsarcheologie in Nederland was tot enkele weken geleden nog te zien. Nadat mijn contract bij Oudheden het afgelopen jaar afliep, heb ik ook een aantal maanden gewerkt bij Rutec Engineering BV in Noordwijkerhout. Hier heb ik als managementassistent o.a. aan de marketing van dit bedrijf meegewerkt.

Na een korte afwezigheid vind ik het geweldig om nu weer terug te zijn in Leiden. Op de afdeling Communicatie mag ik met ons team een prachtig product verkopen: Letteren studeren in Leiden. Wat wil een mens nog meer? Naast de vele activiteiten voor de werving van nieuwe bachelor- en masterstudenten houden we ons bezig met alles wat komt kijken bij voorlichting, interne en externe communicatie en PR. Zo maken we folders voor de producten die de faculteit te bieden heeft, zijn we bezig met een huisstijl voor Letteren en organiseren we bijvoorbeeld met een aantal docenten de Eerstejaarsboekdag. Per 1 februari zit ik op kamer 202 van het Lipsius samen met mijn collega Jesca Zweijtzer en webmaster Marieke Oe. Ik ben op dinsdag t/m vrijdag te bereiken op toestel 2728 of via g.m.de.rooij@let.leidenuniv.nl.

Naast werken onderhoud ik graag mijn sociale leven: eten met vrienden of de kroeg in. Verder blijf ik een cultuurtypje en ga graag naar musea, voorstellingen, films enz. Ik (stads)wandel graag en doe mijn best om zo nu en dan wat te sporten.

Tenslotte maak ik graag nog even van jullie aandacht gebruik voor de volgende oproep. Als communicatieafdeling zijn we er voor de hele faculteit. Dus heb je ideeŽn voor voorlichtingsactiviteiten, werkt je vakgroep aan een interessant project waarvan de hele universiteit moet weten of heb je vragen over een evenement dat je wilt organiseren? Klop bij ons aan. We willen weten wat er speelt binnen de faculteit en zijn er om medewerkers op weg te helpen. Ik hoor graag van jullie!

Printversie

Uw reactie
vorige pagina top pagina