Homepage Universiteit Leiden
Homepage Faculteit der Letteren Homepage Forum Zoeken in Forum E-mail redactie Forum

Forum

Jaargang 2, nummer 1 (februari 2002)

   Agenda
   Onderwijs
   Onderzoek
   Personalia
   Discussie
   Bibliotheek
   Bestuurszaken
   Colofon
   Archief
 
Kort Nieuws

Nieuwe faculteitsdirecteur  Per 1 februari jl. is drs. M. (Ries) Heezen aangetreden als faculteitsdirecteur a.i., als opvolger van mw. Yvonne in 't Veld - de Bok. Zij is sedert 1 januari deeltijds werkzaam in algemene dienst en zij blijft daarnaast bij ons faculteitsbureau als hoofd van de afdeling Onderwijs en Onderzoek. Ries is bijna 11 jaar directeur geweest van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Naar verwachting zal hij tot augustus of september ons faculteitsbureau leiden, in afwachting van het aantreden van een bestuurslid met de portefeuille bedrijfsvoering, waarvoor de werving gaande is. In de volgende Forum kunt u in een interview nader kennis met hem maken.

Leidse hoogleraar in Nijmegen  Prof.dr. P.H.H. de Vries, Algemene geschiedenis, is aangesteld als hoogleraar op de wisselleerstoel L.J. Rogier in de Historiografie van de vergelijkende wereldgeschiedenis aan de faculteit der Letteren van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Op woensdag 12 december 2001 sprak hij zijn oratie uit, getiteld Via Peking naar Manchester: Engeland, de IndustriŰle Revolutie en China.

Saqqara website online  In Forum 4 berichtte RenÚ van Walsem over de opgravingen van het Rijksmuseum van Oudheden en de Universiteit Leiden in Saqqara (Egypte). Inmiddels beschikt de expeditie over een eigen website, waar de ontwikkelingen van het huidige opgravingsseizoen op de voet gevolgd worden: Saqqara Online 

 

      Leidse schouwburg
      Dress and Costume Iran
      Verwey-lezingen
      China in Nederland
      meer...


      Hoe krijg je de scholen
        terug?
 

These pages are hosted by the Faculty of Arts, Leiden University
Pages created: 09.18.2002 Last update: 09.18.02 12:30:32
 For questions or suggestions: Webmaster